Büro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, Österreich

Büro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBüro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBüro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBüro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBüro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBüro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBüro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBüro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBüro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBüro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBüro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBüro für Architektur, Dachausbau, Büros Albertgasse, Wien 8, Architekt DI Lutter ZT GmbH, Österreich

Planning Architect DI Heinz Lutter
Project management Bauer Lutter & Partner Bauprojektabwicklung GmbH
Assistance DI Andreas Westhausser, DI (FH) Tanja Marben, Admir Memisoski
Contractor Conwert Immobilien Invest AG
Light design Christian Ploderer
Floor space in total 7007.36 square feet, patios: 1765.30 square feet
Status Finished 2006
Photography Anna Blau, Architekt DI Lutter ZT GmbH/Markus Baumann,
Architekt DI Lutter ZT GmbH/ Tanja Marben, Architekt DI Lutter ZT GmbH/
Andreas Westhausser

Loft conversion, Offices – Albertgasse 35, Vienna, Austria

A new concept has been designed for an office under the roof of an accomodation and office building.
Due to the fact that the established building has already reached its legal building height, the extension only allowed for a construction within the existing measurements. Therefore it was decided to strategically open up the roof space in order to highlight the beneficial high ceilings and diagonals, as well as the entire spacious room that is available. The required functional seperations were achieved through glass walls.
The spacious room facing Albertgasse was divided into four narrow, incised atriums. The glass construction of the atriums enhance the overall ambience of the room. The open spaces provide for leisure activities.