Bar, Restaurant Chrinor, Kirchengasse, Wien 7, Büro für Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, Österreich

Bar, Restaurant Chrinor, Kirchengasse, Wien 7, Büro für Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBar, Restaurant Chrinor, Kirchengasse, Wien 7, Büro für Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBar, Restaurant Chrinor, Kirchengasse, Wien 7, Büro für Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBar, Restaurant Chrinor, Kirchengasse, Wien 7, Büro für Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, ÖsterreichBar, Restaurant Chrinor, Kirchengasse, Wien 7, Büro für Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, Österreich

Planning Architect DI Heinz Lutter
Construction Management Bernhard Lemersleitner
Assistance Architect DI Franz Berzl
Contractor Data Real
Floor space 3175.38 square feet, Restaurant on 2 levels
Status Finished 1998
Photography Margherita Spiluttini

Bar and Restaurant »Chrinor« – Kirchengasse, Vienna, Austria

The aim of this project was to architecturally achieve an Italian ambience. According to the special concept, the room was divided into two parts. The front side is opened up to the Kirchengasse through the usage of a broad glass window. Passer-bys can peek through the windows undisturbed and are easily drawn to enter. Guests have the option to sit at the bar or  near the window. The glass wall can be opened through specific glass levelling elements, through which the relation between the in- and the outside is enhanced. The stoned floor also helps to create a connection to the outside pavement.
The back of the location is meant for retreat, in order to drink and dine. The room is separated by white curtains. The wooden floors, walls and ceilings help to highlight the rather intimate environment.
The guest will take in much of the restaurant’s ambience, such as the room high matt-finished glass wall, as he/she attends to the table. Several of the restaurant’s best assets which create the unique environment are visible to the naked eye, such as the insights into the kitchen, next to which stands a glass refrigerator containing samples of the food cooked, as well as a wine rack with the finest selections of wines; and finally a mirrored room which is filled with plants that are interchanged as the seasons progress.
In conclusion, the guest finds him/herself indulged to drink and dine at this location.