Buero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, Austria

Buero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaBuero fuer Architektur, Villa, Vienna 18, Architekt DI Lutter ZT GmbH, Austria

Planning Architect DI Heinz Lutter
Assistance DI Barbara Kuebler, Mag arch Nikolaus Michel
Contractor private
Status Finished 2014
Photography David Schreyer

House S – Vienna, Austria

This residential home is located at a hillside environment, which unfolds an ensemble with its existing structures. Modern form language and bourgeois Villa style from the turn of the century spread across three adjacent properties, which have been developed via the allotment of a former landscaped garden.
Terraces of the appurtenant structure serve to connect individual buildings. House S has the appearance of a narrowed cubic design and builds the upper closing off point of the ensemble.  Living room, dining area, kitchen, closet and entrée are all combined in a single spacious room on the top level, and thus reflect a feeling of standing in a loft in a garden. Additional rooms of the lower level are flushed with light deriving from the courtyard’s garden. Therefore both levels are adequately provided with natural light even though this house is located on a hillside. Terraces offer a nice panoramic view and the various open space characteristics of the open spaces provide secluded areas of retreat.